1325 לבניית מנגנוני עבודה משותפת של נשים מישראל ומפלסטין

ביוני 2020 הקמנו צוות היגוי משותף של נשים מישראל ופלסטין שמקדמות את עקרונות החלטה 1325. הוועדה הוקמה לראשונה במטרה לתכנן כנס ציבורי משותף לציון 20 שנה להחלטה 1325 של ועדת הביטחון של האו"ם. הכנס הוירטואלי התמקד בהגנה על נשים מאלימות, עם שולחנות עגולים שדנו בנושאים ספציפיים כמו, הגנת נשים אקטיביסטיות, ההשלכות של הכיבוש על נשים ואלימות במשפחה. בעקבות הצלחת הכנס החליטו חברות ועדת ההיגוי להמשיך בשיתוף הפעולה הייחודי ולפתח יחד כלי מדיניות חדשים לקידום האפקטיביות של עקרונות 1325 ​במציאות של ישראל ופלסטין. 

בעקבות האירועים האלימים בחודש מאי 2021 יזמו חברות הצוות קריאה משותפת של נשים וארגונים מישראל ומפלסטין לניהול מו"מ שיושתת על עקרונות החלטה 1325. הקריאה, שנכתבה גם במשותף עם נבילה אספניולי, הגיעה למנהיגים מקומיים ובעולם, ונדונה במועצת הביטחון של האו"ם.

צוות ההיגוי המשותף יזם גם כתיבת חוות דעת מגדרית בנושא פינוי המשפחות משיח' ג'ראח, שאותה הגשנו ליועץ המשפטי לממשלה בקריאה לבחון את קבלת ההחלטות מתוך מחויבות להחלטה 1325.

אחת המטרות של הצוות היא הנחת תשתית להקמת גוף משותף לשוויון מגדרי שילווה כל הליך מדיני- פורמלי או בלתי פורמלי. כחלק מעבודת ההכנה חברות צוות ההיגוי נפגשו עם נשים מעוררות השראה שהובילו מהלכים דומים בעולם, בהן: אבילה קילמורי, ממייסדות קואליציית הנשים של צפון אירלנד שהובילה להסכם יום שישי הטוב; סימון סוסקינד, הסנאטורית לשעבר מבלגיה, וד"ר אריסלי (ארנצ'ה) גרסייה דה סוטו על המהלכים שהובילו להטמעת חשיבה מגדרית בתהליך השלום בקולומביה. 

חברות צוות ההיגוי המשותף מלוות בתכנון אסטרטגי וייעוץ של מהלך ההכשרות למו"מ מדיני בראייה מגדרית. בנוסף, צוות ההיגוי מלווה את ההקמה של קבוצות עבודה משותפות לנשים מישראל ופלסטין שידונו בסוגיות משותפות הקשורות לקונפליקט. כל קבוצה תתרכז בנושא מרכזי אחד בסיומו יפורסם נייר עמדה הכולל דגשים לפרק על שוויון מגדרי בהסכם שלום עתידי.